Formatge il·lusió, un formatge solidari

Neix el formatge tendre de cabra “Il·lusió” per tal de salvar el sector de la llet de cabra


Des de Llet de Cabres Catalanes acabem de fer el llançament al mercat d’un nou formatge de cabra tendre en suport a la ramaderia de cabrum catalana per fer front a la crisis causada per la Covid 19, que ja va començar a afectar al sector des de l’inici de la pandèmia.

Arrel del tancament de restaurants i l’aturada en sec de l’exportació de productes, moltes formatgeries catalanes van haver de reduir la seva producció de manera dràstica i, de retruc, es va frenar la demanda de llet. Tot i així com és evident, els cicles naturals dels animals no poden aturar-se, i per això diàriament moltes granges de cabra no associades que van trobar-se sense la recollida de la llet, van haver de començar a llençar part o la totalitat de la seva producció.

Des de Llet de Cabres Catalanes vam considerar que s’havia d’actuar per sustentar el sector del cabrum català. Per això, en un primer moment, les quatre formatgeries integrants de l’associació – Formatges Montbrú, Mas El Garet, Sant Gil d’Albió i Cal Quitèria – van decidir absorbir aquest excedent de llet de granges no associades, i començar a elaborar formatges de més llarga maduració. Alhora, es van iniciar converses amb l’administració pública per a buscar una solució conjunta al problema i, a més paral·lelament, es va plantejar com donar sortida de manera més immediata a tota aquesta llet.