- MAS EL GARET
- LA NOSTRA HISTÒRIA
- LA FORMATGERIA
A Mas el Garet produïm i elaborem formatges i altres làctics ecològics de cabra i vaca. Apostem per un model artesà i ecològic, alhora que produïm els nostres productes únicament amb llet del terriotri català. Cuidem tots els detalls del cicle productiu per tal d’aconseguir un producte únic i especial que no deixi indiferent a ningú.
LA NOSTRA HISTÒRIA
Tot va començar el 1999, amb les primeres 100 cabres, quan a Catalunya ningú apostava per la llet de cabra. Amb el canvi de mil·lenni va néixer el primer cabrit i la idea de poder crear formatges amb la llet de les nostres cabres.
El març de 2006, després de cursos i tastets va començar a quallar tot.
Les ganes de fer un formatge únic, artesà i de la nostra terra ens va fer tirar endavant un projecte que es va fer realitat el 29 d’abril de 2007, quan varem inaugurarla formatgeria.
La necessitat porta a l’enginy i quan al mercat s’especulava amb el preu del gra, vam veure que podíem ser autosuficients i tancar el cercle de producció. Així ho vàrem fer i des de llavors, cultivem la terra per fer-hi créixer els farratges, cereals i lleguminoses amb les que alimentem les nostres cabres.
Aquesta transformació ens va fer veure que érem molt a prop de la certificació ecològica, així que vàrem acabar de fer el salt i el 2012 aconseguíem el certificat per als nostres productes.