El formatge Madurat de Cabra Ecològic de Mas El Garet 6è millor formatge del món!
A la formatgeria Mas El Garet de Tona (Osona) hem estat reconeguts novament en el certamen internacional World Cheese Awards amb tres premis:
– Medalla d’OR pel formatge de Pebre
– Medalla de PLATA pel Garrotxa
– SÚPER OR pel Madurat de cabra.
Aquest últim formatge ha estat seleccionat dins els 16 millors formatges del món obtenint la 6a posició.
El certamen ha tingut lloc aquest cap de setmana a Bergen (Noruega). En l’edició d’enguany d’aquest concurs internacional de formatges, s’hi han presentat 3472 formatges de tot el món, que han estat avaluats per més de 230 experts de 29 països. El World Cheese Awards és el certamen més important internacionalment en el sector del formatge, el qual permet als productors l’oportunitat d’avaluar en un escenari global i de màxim prestigi internacional on es premien diferents categories amb quatre distincions: Súper Or, Or, Plata i Bronze.
El formatge de Cabra Pebre Negre Ecològic de Mas El Garet ha estat guardonat amb la medalla d’or en la categoria de formatges aromatitzats de cabra, mentre que el formatge de Cabra Garrotxa Ecològic de Mas El Garet s’ha emportat la medalla de plata. El formatge Madurat de Cabra Ecològic Mas El Garet ha estat sens dubte el gran destacat havent guanyat un Súper Or, màxima distinció.
Dins els 78 súpers ors del concurs es fa una selecció dels 16 millors que escull el jurat especialitzat “Super Jury” i es aquí on es fa un debat obert per escollir el millor del món i fer la classificació dels 16 millors formatges World Cheese Awards. Aquí és on el formatge Madurat de Cabra Ecològic Mas El Garet ha obtingut la 6a posició mundial.
Un any més, altres formatgeries catalanes també van ser guardonades amb diferents premis, el que mostra el gran nivell de qualitat que viu el formatge a casa nostra i el bon moment que passa el sector formatger català en l’àmbit internacional.
Llistat de SUPER GOLD – TOP 16 WORLD CHEESES:
1_ Fanaost Ostegården / Norway
2_ Agour Pur Brebis AOP Ossau Iraty QST International / France
3_ Helfeit, Brun Geitost, Tinntradisjon, Stordalen Gardsbruk / Norway
4_ Almnäs Tegel Almnäs Bruk / Sweden
5_ Riserva del Fondatore Caseificio Il Fiorino / Italy
6_ Formatge Madurat Formatges Mas El Garet / Spain
7_ Lihmskov Grand Fromage / Denmark
8_ Taupinette Jousseaume Jousseaume Earl / France
9_ Baffalo Blu Caseificio Defendi Luigi Srl / Italy
10_ Caciocavallo Azienda Agricola E Zootecnica Posticchia Sabelli / Italy
11_ Majorero PDO – Maxorata Semicured with Paprika Grupo Ganaderos de Fuerteventura / Spain
12_ Kilembe Belnori Boutique Cheesery / South Africa
13_ Golden Cross Golden Cross Cheese / UK
14_ La Reserva Mixed Milk Cheese Aged Queserias Entrepinares / Spain
15_ Pecorino Gran Riserva del Passatore Romagna Terre / Italy
16_ Maayan Harod Shirat Roim / Israel