La setmana passada vam anar a Tona, a visitar el Mas el Garet amb els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària de Grau Mig. En Lluïs Mauri ( exalumne de Quintanes) ens va rebre a casa seva i ens va explicar pas a pas tot el maneig d’una granja de cabres de llet. També vam tenir l’oportunitat de visitar les instal•lacions de la formatgeria que en Lluis i el seu soci, l’Isidre Mas, van obrir ara fa uns quants anys per poder donar-li un valor afegit a la llet de tan bona qualitat de les seves cabres de raça Murciano-Granadina. Els Formatges Mas el Garet han rebut diverses distincions entre les que volem destacar: medalla de plata pel Formatge al Pebre Negre d’ Arcoc en la categoria de formatges convencionals de pasta tova, medalla de plata pel Formatge a les Fines Herbes (plata al Làctium 2013) dins la categoria de formatges elaborats amb llet ecològica, i dins d’aquesta mateixa categoria, medalla d’or pel Formatge el Garet Gran madurat de sis mesos amb llet crua (plata al World Cheese 2011 i bronze al Làctium 2013). “El secret del bon formatge artesà és la bona llet”.
Publicat per: Quintanes